2009. július 17., péntek

Maci műhely avagy bear factory

Ezt a posztot macigyűjtő kolléganőmnek és egyúttal barátnőmnek szánom. A legszívesebben elhoznám erre a helyre... :)))

Történt, hogy a kislányunkat meghívták szülinapi buliba. Mindaddig nem is tulajdonítottunk ennek olyan nagy jelentőséget, tudván, hogy egy bevásárló központban fogják megtartani, míg meg nem kaptuk a meghívót. A helyszín: Build a bear, Dundrum Shopping Centre. Ez a "build a bear" (építs egy medvét) meglódította a fantáziánkat. Nem csalódtunk.

A nagy napon a szülinapos és még hét kislány a macikészítő műhely előtt várakozott. Nagyon izgatottak voltak, az ünnepeltnek még a szeplős kis arca is tisztára kipirosodott a várakozástól.

Hogy mi történt odabent?

Először is választhattak a saját medvéjük részére bundát és egy igazi (plüss) szívet. Ezektől a személyes dolgoktól alakult ki nagyon erős kötődés az újdonsült kis állatka iránt.
Aztán géppel kitömték őket, de a gyerekek választhatták meg, milyen kemények legyenek, mekkora pocakjuk legyen; majd választhattak neki ruhácskát. Miután felöltöztették a macikat, különböző ceremóniákkal "életre keltették" őket. Megsimogatták a pocakjukat, hogy jó étvágyuk legyen, meg ugráltak velük, hogy jó kondiban legyenek. Kaptak a macik kiszínezhető házikót is, hogy legyen hol lakniuk.
Mindez 25 euróba került, mindenki döntse el, megérte-e. Íme az eredmény:









Ezért a pénzért minden gyerek maga választotta a macit - voltak olcsóbb és drágább macik-, ha drágább macit választott, kevesebb pénz maradt a ruhára. Kiegészítők is voltak, még maci szemüveget is lehetett kapni.

Végül, nem viccelek, anyakönyvi kivonat is járt a medvéhez, melyben személyes adatai (alant, személyiségi jogaira tekintettel a nevét megváltoztattuk :), ismertető jegyei, valamint a tulajdonos ígérete áll, hogy mackójának jó gondviselője lesz.



Kislányunk azóta mindenhova viszi magával a macit. Az egyéves szülinapjára kapott maci mellé most egy másik is jogot kapott arra, hogy az ágyában aludhasson.





Nincsenek megjegyzések: