2009. augusztus 12., szerda

Dublin City

Vendég rokon nagyfiúval (RN:) a belvárost is bejártuk.

Persze-persze, voltunk a Grafton Streeten, Dublin Váci utcájában; kezdve Molly Malone-nal, megemlékezvén a fehérvári Kati néniről. (A Molly Malone-ról szóló dal itt, immáron másodszor a blogon, de a hangulat kedvéért még egyszer, meg csak úgy is.)

Aztán Temple bar nevű turistanegyedben sétálgattunk, mely leginkább kocsmáiról híres. Ott aztán van éjszakai élet, de mi, hangsúlyozom, fényes nappal mentünk, és nem tértünk be egyetlen pubba sem, megelégedtünk a szűk utcácskák bolti kirakatainak nézegetésével.

A harmadik célpontunk a St Stephen's Green nevet viselő park volt.
Az írek nagy kertészek, és a zöldekhez, virágokhoz nagyon értenek. Dublin is tele van parkokkal, és összehasonlíthatatlanul sokkal jobb a levegő, mint Budapesten.
Ez a park is csodálatos, és ráadásul szép időnk is volt. Lunch time volt éppen, a fűben üldögélve (nem tilos rálépni!!!) eszegetett a belváros: turisták, nyakkendős office alkalmazottak, kisgyerekes családok, stb.




Miután megnéztük az összes ír szabadságharcos emlékművét a parkban, átbattyogtunk a St Stephen's Green Shopping Centerbe. Szerintem ez Dublin legstílusosabb bevásárló központja.



Ma már nem tervezünk más programot. Legfeljebb játszótér lesz, hogy jól kimozoghassák magukat a gyerkőcök. Holnap pedig repülünk. :)

Nincsenek megjegyzések: