2008. november 21., péntek

7köznapjaink

Nem lógatom ám a lábam!...

Fő profilom a kajabeszerzés és gyártás. Kis családom végtelen mennyiségű táplálékot tud magába szippantani. Reggeli; lunch kis, pontosabban nagy dobozban (az uramnak 2 doboz); ebéd; vacsi.

Szóval: reggeli, kis és nagy dobozkák elrejtése a hátizsákokban - őrület, hogy itt a legtöbb ember viszi magával a löncsöt, ha meg néha nem viszi, akkor is szendvicsezni jár valahova, nem ám meleg kaja, menza, meg ilyenek-, aztán irány a suli/munkahely.

Leteszem a kislányunkat a suliban, aztán egyszer-egyszer beszerzési körútra indulok. Bicajjal, mert itt van a környéken több bolt is. A Lidli, meg a Dunnes, sőt 20 percre egy nagy bevásárló központ is. Ha nagyon fúj a szél - legtöbbször- akkor ez felér egy spinning edzéssel is :)
Aztán tanulok, sajna nem többet, mint otthon, de azért igyekszem.

Főzés: majdnem minden nap összedobok valami újat, ami nem egyszerű. Van azonban sikerélmény, tegnap pl. megtaláltam végre a zöldségleves kockát a Tescoban, így nem kell a belvárosi Paprika Store-ban méregdrágán beszerezni. Meg a Tesco lengyel pultjai is jók, ott a magyar termékekhez hasonlók is vannak. Azért néha beugrunk a Paprika Store-ba is nosztalgiázni: ünnepnap, amikor hozzájutunk pár csomag túrórudihoz :)

Délután megyek a kislányunkért az iskolába. A tanító néni majdnem minden nap megdicséri. Tegnap például énekelt nekik - hja kérem, Kodályos múlttal ez nem olyan nehéz :) - , meg szépen fejlődik azért az angolja is. Már magától is leír néhány mondatot.

Ebéd: gyerek olyan éhesen jön haza, mint aki nem kapott semmilyen dobozban semmilyen ételt, italt, kikéri magának, ő farkas éhes. Meleg ételt kér. És kap.

Aztán kis bohóckodás, meg emilek ellenőrzése után tanulunk. Először mindketten a magunkét tanuljuk, aztán segítek neki, ha van mit. A matekot egyedül megcsinálja, mert a számokat meg a műveleteket már elég jól tudja angolul is. Angolból kell neki segíteni, aztán külön is angolozunk. Tegnap vettük a kérdőszavakat, meg a there is/there are-t, ma pedig az alatt/fölött stb.-t kezdjük el gyakorolni. Sokat ismétlünk is, hátha előbb utóbb ezeket is magától mondja majd. És sokat nevetünk is, ha vicces példamondatokat sikerül kitalálnom.
Péntekenként nem kap házit, akkor a magyar iskolai dolgokat vesszük át: magyar, matek, környezet.

Este olyan éhesen jön haza az uram, mint aki nem kapott semmilyen dobozban semmilyen ételt, italt, kikéri magának, ő farkas éhes. Meleg ételt kér. És kap.

Heti egyszer elrohanok spinningre.

Aztán némi játék, tévé. Kedvencünk az ír nyelvű adó. Manónyelv. Gyakorlatilag csak a nemzetközi szavakat lehet megérteni belőle. Megható, ahogy próbálják az írek ezt a gyakorlatilag már holt nyelvet fönntartani. Szerintem már nem él olyan ember Írországban, aki anyanyelveként beszélné az írt, csak az iskolában tanulják. Ezért számomra kissé anachronisztikus, amikor szappanopera vagy a South Park megy írül a tévében. ;-)

Hát, így telnek a hétköznapok...

Nincsenek megjegyzések: